القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل صوص الباربكيو للشيف يسرى

صوص الباربيكيو للشيف يسري : صوص الباربيكيو او الباربيكيو صوص من احلا واقوي الصوصات التي تعتمد عليها كل المشويات مع اختلاف ما هي المشويات تقدرين استخدامها في مشويات الفراخ او اللحوم الكبدة واشياء كصيرة جدا تقدرين استعماله مع البيتزا او داخل الصوص استخداماته كثيرة ولا غني عنة داخل المنزل ستقومين بخطوات بسيطة وطريقتين بمكونات سهلة جدا عمل احلا واسهل صوص باربيكيو بدون اي مواد صناعية او نكهات طعم او مواد حافظة .
طريقة عمل صوص الباربكيو للشيف يسرى
صوص الباربكيو للشيف يسرى

مقادير ومكونات صوص الباربيكيو للشيف يسري

  • الطريقة الاولي :
  • نصف كوب كاتشب
  • ملعقة كبيرة صويا صوص
  • 2 ملعقة كبيرة خل تفاح
  • ملعقة كبيرة سكر
  • ملعقة كبيرة ويشستر سير صوص
  • نصف ملعقة صغيرة بصل بودر
  • نصف ملعقة كبيرة ثوم بودر
  • ملعقة صغيرة بابريكا
  • الطريقة الثانية :
  • كوب سكر
  • كوب كاتشب
  • 2 ملعقة كبيرة مستردة
  • كوب عصير برتقال
  • كوب عصير تفاح
  • نصف ملعقة كبيرة اورسيشتر سير
  • 3 ملعقة كبيرة خل بلسمك
  • ملعقة صغيرة ثوم بودر
  • ملعقة كبيرة ثوم بودر

طريقة عمل وتحضير صوص الباربيكيو للشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة الاولي :
  1. قومي بوضع الكاتشب والصويا صوص والويستر شير صوص والسكر والخل والبصل والثوم البودر واقوم بتقليبهم .
  2. اتركيهم علي نار هادئة حتي يددخل الصوص في مرحلة الغليان وبالتالي سيصبح الصوص جاه لتتبيل اي فراخ او لحوم .
الطريقة الثانية :
  1. قومي بوضع البرتقال والتفاح علي النار يبدئون بالغايان قومي باضافة السكر والتقليب المستمر حتي يصبحون متجانسين .
  2. قومي باضافة الكاتشب واورسيشتر سير والمستردة والثوم البودر والبصل البودر ورشة ملح واقلب كل المكونات مع بعض .
  3. عندما يبدء الخليط في الغليان مع القتليب المستمر اقوم باضافة الخل البلسمك واتركة يغلي ويتكاثف حتي يصبح صوص سميك متجانس .

ملاحظات لنجاح صوص الباربيكيو للشيف يسري

  1. لا تقومي باضافة الخل الا اخر خطوة بعد غليان وخلط كل المكونات .
  2. كل متركنا الخليط علي النار يغلي يبدء بالتماسك اكتر .
  3. تقليب مكونات الصوص كلها مهم جدا لتجانس المكونات واخذ نتيج جيدة.
  4. يمكنك الاحتفاظ بالصوص داخل زجاجات نظيفة بارد داخل التلاجة مغلف جيدا .
  5. الخل مادة حافظة للصوص وتعطية طعم مميز .
هل اعجبك الموضوع :

تعليقات