القائمة الرئيسية

الصفحات

الفراخ الكنتاكي للشيف يسري : الفراخ الكنتاكي او الدجاج البروست من احلا واجمل الاكلات اللي من برة غالية جدا ومبلغ وقدرة وكمان في كلام كتير يتداول حولها بين انها فعلا كويسة وانها فيها موانع كيرة جدا وضرر اكلها يجب ان نقوم بعمل كل اكلاتنا في البيت نقدر نتعلمها بكل سهولة ونقوم بعملها بمنتهي البساطة بنفس الطعم والجودة والشكل الكرسبي الجميل وصفة بسيطة وخطواتها سهلة جدا  يكفي ان كل ام تكون ضمنة النضافة وضمنة مكوناتها يلا نكمل وصفتنا بمعفرفة الطريقة ولامقادير .
فراخ كنتاكي الشيف يسري
طريقه عمل فراخ كنتاكي الشيف يسري
مقادير ومكونات الفراخ الكنتاكي للشيف يسري
  • دجاجة متوسطة مقطعة علي 9قطع
  • لخلطة التتبيلة :
  • 2 كوب دقيق
  • ملعقة صغيرة ثوم بودر
  • ملعقة صغيرة بصل بودر
  • ملعقة صغيرة لورا مطحونة
  • خولنجان
  • حبهان بودر
  • زعتر
  • ملعقة صغيرة بهارات فراخ
  • ملعقة صغيرة بابريكا
  • 2 كوب زبادي
  • 2 بيضة
  • 3/4 كوب لبن
  • ملح
  • فلفل اسود
  • للتقديم :
  • بوم فريت


طريقة عمل وتحضير الفراخ الكنتاكي للشيف يسري

  1. قومي بخلط كل البهارات وقومي بتقسيمها جزئين وقومي بتتبيل الفراخ بملح وفلفل وووضع البهارات علي الفراخ وتتقليبهم جميعا جيدا وتغطيتها وتركها لتتبيلها داخل التلاجة لتاني يوم او مش اقل من 4ساعات .
  2. بعد تتبيل الفراخ قومي بخلط باقي البهارات مع الدقيق وملح وفلفل وفي بولة اخري قومي بخلط الزبادي واللبن والبيض وملح وفلفل وقومي باخذ من الفراخ ووضعها داخل خليط الزبادي وبعدها علي خليط الدقيق .
  3. قومي بهزها لعمل قشور وتمويجات بالدقيق علي طبقة الفراخ الخارجية ووضعهم علي طبق بجانب بعضهم وتغيتها ودخولها التلاجة ساعة او الفليزر وبعدها قومي بتسخين زيت غزير ساخن جدا وتهدئة النار تصبح متوسطة ووضع الفراخ داخل الزيت وتغطيتة بالغطاء الخاص مع ترك مساحة بسيطة لخروج البخار .
  4. بعد اخذ الون الذهبي للفراخ قومي برفعها علي مناديل مطبخ وتقديمها مع البوم فريت المقلية .

ملاحظات لنجاح الفراخ الكنتاكي للشيف يسري

  1. قومي باستخدام فراخ بحجم متوسط وغسلها وتنظيفها ونقعها في ماء وخل 10دقائق وتصفيتها جيدا من اي ماء .
  2. لا تقومي بنزع الجلد اتركية لعمل طبقة كرسبي لطيفة .
  3. تتبيل الفراخ من قبل تغطيتها ليلة كاملة تعطيكي طعم اقوي واذا قمتي بعمل نغزات ببوز سكين حامي سيكون افضل للتتبيل اللحم من الداخل .
هل اعجبك الموضوع :

تعليقات